In Clinica stomatologica DENTALSPARK consultatiile si toate interventiile terapeutice se desfasoara in conditii de maxima siguranta pentru pacientii nostri. Astfel, pe langa masurile generale de prevenire si control ale infectiilor, pentru prevenirea infectiei cu noul coronavirus respectam prevederile legislative elaborate la nivel national.
Masurile pentru siguranta pacientilor in clinica noastra sunt:
Este o substanta care se gaseste in mod natural in corpul nostru, avand cea mai mare concentratie in ochi si articulatii. Acesta face parte din categoria filler dermic (acid hialuronic, hidroxiapatita sau acid L-polilactic). Acidul hialuronic are rolul de a umple temporar depresiunile, ridurile, cicatricile depresive sau buzele.
Indicatii
Contraindicatii
La ce sa ma astept?
Injectarea se face dupa aplicarea de crema anestezica sau anestezic injectabil (augmentare buze). Acidul hialuronic nu provoaca durere la injectare, iar efectul este vizibil imediat. Efectul este temporar (intre 3 luni si 2 ani, in functie de produsul folosit).
Cele mai frecvente reactii adverse sunt: umflarea, invinetire sau formarea de noduli. Pentru fiecare dintre aceste simptome exista tratament corespunzator.
In primele 2-3 zile se poate resimti un usor edem al zonei injectate, fiind o reactie normala a corpului; aceasta va disparea spre sfarsitul celei de-a 3 a zi. In paralel cu reducerea umflaturii, zona/zonele injectate trebuiesc masate astfel incat produsul sa se distribuie uniform si sa nu migreze in urma activitatii musculare faciale. Dupa procedura se va aplica local gheata.
Dr. Elena-Cristina Berbecar - Zeca
Procedura medicala ce presupune multiple microinjectari la nivelul tegumentului cu vitamine, aminoacizi, minerale, substante tintite, homeopatie.
Principalul efect al mezoterapiei este rejuvenarea si obtinerea unui tegument mai ferm.
Procedura alopata, usoara, parenterala, polivalenta si regionala.
Se pot face intre 5 si 300 de injectari in functie de zona tratata
Introducerea substantelor se poate face prin napaj (mici intepaturi cu acul, superficiale cu lasare substantei in picatura), papule, punct cu punct sau aplicarea cu dispositive medicale electrice.
Mezoterapia se utilizeaza cu succes pentru corectia ridurilor fine sau adanci (in asociere cu alte procedure estetice - filler, botox, fire de suspensie), hidratare, rejuvenare, tratamentul vergeturilor, alopecie (pierdera parului), aspectului de coaja de portocala, cicatricilor post-acnee/varsat de vant, tratamentul hiperpigmentarilor.
Indicatii
Contraindicatii
· luati antihistaminice si/sau anticoagulante
· consum de aspirina sau alte antiagregante. Se va intrerupe adminstrarea Aspirinei cu 1 saptamana inainte de procedura, dupa consultarea medicului ce v-a prescris-o.
· aveti un istoric recent de herpes in zona ce urmeaza a fi tratata
· daca ati luat vasodilatatoare in noaptea dinainte (usturoi, vin, medicamente pe baza de plante).
· femei gravide si care alapteaza
· daca aveti sensibilitate specifica la substantele ce urmeaza a fi injectate
· daca suferiti de boli autoimune
· daca suferiti de boli dermatologice active (psoriazis, acnee, etc.)
La ce sa ma astept?
Procedura se desfasoara dupa aplicarea cremei anestezice. Se realizeaza micro-injectari la nivelul zonei tratate, cand poate exista un mic discomfort legat de introducerea cocktail-ului in dermul superficial. La finalul procedurii se aplica crema de intretinere si gheta. Cele mai frecvente reactii adverse sunt: echimoza/roseata in punctele unde acului a penetrat tegumentul.
Se contraindica aplicarea de fond de ten, pudra, etc. la nivelul zonei tratate in primele 12 ore. Masarea zonei tratate pentru 48-72 h postprocedura (in special in cazul substantelor cu densitate mare ce pot forma noduli subcutatati).
Dr. Elena-Cristina Berbecar - Zeca
Este o tehnica folosita pentru imbunatatirea aspectului pielii fetei, gatului, mainilor si a cicatricilor inestetice. Prin aplicarea unei substante chimice pe tegument se obtine indepartarea celulelor moarte, imbatranite (exfoliere) si promovarea dezvoltarii de noi celule. Pielea nou formata este mai fina si mai putin ridata. Veti avea un ten cu aspect luminos si cu riduri fine estompate.
Indicatii pentru peeling-ul chimic:
Contraindicatii:
La ce sa ma astept?
Dr. Elena-Cristina Berbecar - Zeca
Injectarea de plasma imbogatita cu trombocite este o procedura de bio-stimulare a pielii, prin care se folosesc cele mai bune elemente continute in sangele propriu. Produsului injectat este format din trombocite (plachete sangvine=celule implicate in coagulare) in concentratie cu pana la 338% mai mare decat acelasi volum din sangele din corp, ce aduce o incarcatura foarte mare de factori de crestere. PRP-ul stimuleaza productia de colagen, care ofera pielii tonicitate si un aspect mai tanar.
Indicatii
Contraindicatii
La ce sa ma astept?
Pentru obtinerea PRP-ului va fi necesara recoltarea de sange venos dintr-o vena superficiala. Acesta va fi stocat intr-o eprubeta sterila ce va fi centrifugata. Prin rotatie la viteza foarte mare trombocitele se vor separa de restul elementelor figurate sangvine rezultantand plasma imbogatita cu trombocite. Aceasta va fi injectata in zona dorita a fi tratata.
Pe zona ce urmeaza a fi tratata se va aplica crema cu anestezic, iar dupa instalarea efectului se vor realiza multiple injectii in derm, folosindu-se un ac foarte mic (4 mm) si subtire. Este posibil ca in urma procedurii sa ramaneti pentru 12-24 de ore cu zone punctiforme rosii, lasate de inteparturi; echimoze (vanatai) sau edem (umflare). Nu se va aplica machiaj pentru 12 ore; a se evita sauna sau baia fierbinte.
Dr. Elena-Cristina Berbecar - Zeca
PRX-T33 este un peeling chimic inovator ce indepartazeaza celulele moarte, dar patrunde si in profunzime stimuland regenerarea celulara. Principalele ingredintele ale PRX-T33 sunt: acid tricloracetic (TCA) 33%, Acid kojic 5% si apa oxigenata.
Acidul Kojic 5% are rol in a reda decolora zonele hiperpigmentare, prin suprimarea productiei de melanina si stimularea regenerarii celulara.
Indicatii:
Contraindicatii
La ce sa ma astept?
Dr. Elena-Cristina Berbecar - Zeca
Toxina botulinica tip A este folosita pentru ameliorare temporara a aspectului ridurilor verticale dintre sprancene (obsevate la incruntare maxima), a ridurilor de tip “laba gastei” (observate atunci cand zambim larg), a ridurilor frontale (observate atunci cand ne miram), diminuarea rasului gingival sau a ridurilor de la nivelul nasului (bunny lines).
Procedura consta in injectarea unei cantitati foarte mici de toxina botulinica in muschiul ce determina apartitia ridurilor, determinand relaxarea temporarea a acestuia (intre 3 - 6 luni). Nu este necesar timp de recuperare dupa procedura, activitatea se poate relua imediat dupa parasirea cabinetului medical. Efectul toxinei botulinice se instaleaza in 1-2 saptamani de la injectare.
Indicatii
Contraindicatii:
La ce sa ma astept?
In cazul tratarii fetei, procedura consta in microinjectii cu un ac foarte mic (4 mm) in zone specifice pentru relaxarea musculara. Discomfortul resimtit este minim, aceasta poate fi anulat prin aplicarea unei creme cu anestezic pre-injectare. Posibilele reactii adverse ce pot aparea dupa injectare sunt: minim discomfort in zona injectata, roseata in punctual de injectare, usoara echimoza (vanataie), durere de cap. Nu exista perioada de recuperare, va puteti relua activitatea imediat. Efectul toxinei se instaleaza intre 1-2 saptamani de la injectare.
In cazul injectarii pentru hiperhidroza, procedura necesita aplicarea de crema anestezica, urmata de micoinjectarii cu toxina pentru acoperirea zonei afectate. Discomfortul resimtit in cazul acestei proceduri este mai mare decat in cazul tratamentului la fata, din cauza structurii pielii palmare si plantare (talpa) dar si a numarului mai crescut de injectii. Efectul toxinei se instaleaza intre 1-2 saptamani de la injectare. Nu exista perioada de recuperare, va puteti relua activitatea imediat.
Dr. Elena-Cristina Berbecar - Zeca